Кількість
|
Вартість
|
||
|
Thorne Research, D-1,000, 90 Capsules
Підтримка структури кісткової тканини, зубів, здоров'я шкіри і імунітету.
Виробник: Thorne Research, США.
Форма випуску: капсули по 90 шт. в упаковці.
Склад |
||
Розмір порції: 1 капсула |
||
Кожна капсула містить: |
% Від добової потреби |
|
Вітамін D (у формі вітаміну D3) (1000 МО) |
25 мкг |
125% |
Інші інгредієнти: капсула з мікрокристалічної целюлози, гіпромелози (отриманої з целюлози), лейцин, діоксид кремнію, вітамін E (D-альфа-токоферил).
Не містить глютен.
Фізіологічні властивості
• Вітамін D-3 є природною формою вітаміну D. Його активність вище, ніж у вітаміну D-2 на 25%.
• Вітамін D-3 організм отримує з їжі, а також він виробляється в шкірі під впливом ультрафіолетових променів. Слід враховувати, що тільки їжа не забезпечує достатню кількість цього вітаміну для організму. А оскільки все більше людей уникають перебування на сонці, дефіцит вітаміну D-3 дуже поширений.
• Вітамін D регулює обмін кальцію і фосфору: забезпечує їх всмоктування з продуктів харчування в тонкому кишечнику, сприяє відкладенню кальцію в кістковій тканині і дентині, а також реабсорбції (зворотного всмоктування) фосфору в канальцях нирок.
• Вітамін D3 необхідний для формування кісткового скелета і зубів у дітей, збереженню структури кісток у дорослих.
• Необхідний для нормального функціонування паращитовидних залоз.
• Вітамін D бере участь у функціонуванні імунної системи.
• Дефіцит вітаміну D3 в організмі дитини, що росте призводить до розвитку рахіту та порушення утворення зубної емалі, у дорослих - до розм'якшення кісткової тканини з патологічними переломами і деформацією кісткового скелета. У період вагітності та годування груддю при дефіциті вітаміну Д-3 можуть з'явитися симптоми тетанії - судомні напади, пов'язані з порушенням обміну кальцію в організмі. У період менопаузи недолік даного вітаміну погіршує симптоми остеопорозу.
• Вітамін D знижує сприйнятливість організму до шкірних захворювань.
• Вітамін D3 необхідний для нормального згортання крові і функціонування щитовидної залози.
• Як і всякий жиророзчинний вітамін, він має властивість накопичуватися в жировій тканині. Запаси вітаміну D, що накопичуються в організмі протягом літа, поступово витрачаються взимку.
Показання до застосування
• Дефіцит вітаміну D при недостатньому надходженні в організм, порушення всмоктування при захворюваннях кишечника і печінки, проживанні в районах з низькою інсоляцією.
• Профілактика і лікування рахіту.
• Тетанія, пов'язана з порушенням обміну кальцію в організмі.
• Остеомаляція і захворювання кісток внаслідок порушення метаболізму кальцію (гіпопаратиреоз).
• Допоміжне лікування при остеопорозі.
• Захворювання шкіри: псоріаз, екзема, гіперкератоз і ін.
Рекомендації по застосуванню : приймати по 1 капсулі 1-3 рази на день під час їжі. При виражених кісткових змінах дозу збільшують до 5000 МО. Необхідно продовжувати до отримання стійкого лікувального ефекту. При псоріазі дозу часто збільшують до 10000-30000 МО і більше.
У літній період при достатньому перебування на сонці можна зробити перерву або знизити дозу.
Побічні дії і протипоказання: гіпервітаміноз D-3, підвищена чутливість до компонентів препарату, підвищений вміст кальцію в крові, сечокам'яна хвороба, ниркова недостатність.
Токсичність у вітаміну D-3 дуже низька. Розвиток токсичної дії можливо при дозуванні понад 150 000 МО, яке супроводжується анорексією, головним болем, болем у м'язах і суглобах, порушенням функції нирок.
Зберігати в сухому, прохолодному місці при t не вище 25 °.
Детальніше про Вітаміні D-3
Свою назву вітамін D-3 отримав за назвою четвертої буквою латинського алфавіту, тому що він був четвертим за рахунком вітаміном, відкритим наукою.
Дефіцит вітаміну D поширений досить широко. За різними оцінками він спостерігається у 30-50% населення Землі.
У яких продуктах міститься Вітамін D3
• Риба жирних сортів: лосось (250 МО / 100 г), макрель (400 МО / 100 г), оселедець атлантичний (1000 МЕ100г), печінка тріски (1500 МО / 100г), риб'ячий жир.
• Незначна кількість міститься в яловичій печінці (50 МО / 100г), вершковому маслі (35 ME / 100г), сирі (15 МО / 100 г), яєчному жовтку (45 ME / 100 г), ікрі.
• Лісові гриби, які зазнали впливу сонячних променів.
Т.ч. харчування, доступне середньостатистичній людині в принципі не може забезпечити потребу організму у вітаміні D, і в той же час тривале перебування на сонці небезпечно ризиком виникнення раку шкіри.
Thorne Research, Vitamin D-1,000, Купити в Києві, Купити в Україні.