Кількість
|
Вартість
|
||
|
Now Foods, Better Stevia, 175 Tablets
Натуральний підсолоджувач без калорій в розчинних таблетках. На відміну від штучних підсолоджувачів, BetterStevia від NOW містить чистий екстракт стевії. Знижує рівень цукру в крові. Без аспартама. Зручний у використанні - швидкорозчинні таблетки.
Виробник: NOW Foods, США.
Форма випуску: таблетки по 175 шт. в упаковці.
Склад 1 таблетки (142 мг) :
Органічний екстракт стевії (80% глікозилстевіозидів) (листя)
Калорії 0
Всього жирів 0 г
Натрій 0 мг
Всього вуглеводів 0 г
Цукор 0 г
Білок 0 г
Інші інгредієнти: целюлоза, кроскармелоза натрію і стеарат магнію (рослинне джерело).
Спосіб вживання: використовувати, як природний підсолоджувач. Розчиніть 1 таблетку в 150-200 г напоїв або підсолодіть на свій смак. Краще розчиняти в гарячій рідини. Може залишатися природний осад целюлози.
Зберігати в прохолодному, сухому місці.
Стевія використовується як натуральний підсолоджувач, проте він має ряд переваг в порівнянні з цукром або штучними підсолоджувачами. При тривалому її вживанні абсолютно нешкідлива на відміну від використовуваних в даний час синтетичних замінників цукру: сахарину, аспартаму та ін., що мають ряд серйозних негативних побічних ефектів.
Стевія не містить калорій, має низький глікемічний індекс, що робить її краще цукру, і особливо добре підходить для різних дієт.
Стевія має унікальні лікувально-профілактичні і оздоровчі властивості
• Регулює рівень цукру в крові.
• Стевіозіди пригнічують розвиток багатьох хвороботворних мікроорганізмів, тому вона застосовується при захворюваннях порожнини рота: карієс і захворюванні ясен - пародонтозі.
• Має антиоксидантну і адаптогенну дію.
• Має протизапальний, антиалергічний і помірний жовчогінний ефекти.
• Гальмує ріст новоутворень.
• Регулює кишкову мікрофлору, тому що містить інулін-фруктоолігосахаріди, які є живильним середовищем для зростання корисних бактерій кишечника - біфідо- і лактобактерій.
• Стримує зростання і розмноження хвороботворних бактерій.
Показання до застосування
• Цукровий діабет або переддіабет.
• Дієтичні програми зниження ваги, ожиріння.
• Захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки, жовчовивідних шляхів.
• Серцево-судинні захворювання, гіпертонія, атеросклероз і ін.
• Нормалізація імунітету.
• Спортивне харчування.
Протипоказання: не має.
Детальніше про стевію
Стевія являє собою кущ, батьківщиною якого є Парагвай і Бразилія. Виростає він до 70 - 100 см заввишки і нагадує за зовнішнім виглядом м'яту. Американські індіанці використовували "солодку траву" за кілька століть до європейців в якості підсолоджувача до чаю мате і інших лікувальних чаїв. Вперше стевію описав швейцарський ботанік М.С. Бертоні, перебуваючи в Парагваї в 1887 році. До початку 1900-х стевія виростала тільки в дикій природі, незабаром її стали вирощувати в достатку на плантаціях. З'єднання, які надають траві солодкий смак, називаються стевіозиди і вони були виділені французькими вченими в 1931 році. Вони солодше сахарози майже в 300 разів. Відчуття солодощі для стевії настає повільніше звичайного цукру, але триває довше.
В останнє десятиліття на стевію як на цукрозамінник знову звернули підвищену увагу. Це пов'язано з тим, що значно збільшилася кількість хворих на цукровий діабет і ожиріння, а значить зросла потреба в безкалорійний, низьковуглеводній і низькоцукровій дієті. У таких країнах, як Японія, Китай, США, Ізраїль, Корея, Канада і ін. її широко використовують в якості замінника цукру. Найбільший експортер екстракту стевії - Китай.
В результаті ядерної катастрофи в Японії виникла загроза виродження нації. Після ретельного вивчення стевія була введена в програму порятунку японської нації. З тих пір продукти із стевії в Японії - кожен день на кожному столі. Японія схвалила і використовує екстракти стевії як підсолоджувача в усьому, від морозива до безалкогольних напоїв. На сьогодні близько 50% всього ринку стевії припадає саме на Японію, і країна має найвищу тривалість життя (близько 90 років).
В якості підсолоджувачів використовуються листя рослини, їх водяній екстракт і виділені стевіозиди.
У 2006 році Всесвітня організація охорони здоров'я провела всебічну оцінку експериментальних досліджень стевіозідів, і зробила висновок що «стевіозиди не генотоксичні і не канцерогенні в лабораторних умовах і на живому організмі».
У 2010 році Стевія від NOW Foods підтвердила статус GRAS і в даний час продається в якості підсолоджувача. (GRAS є абревіатурою фрази «взагалі визнаний безпечним»).
Як виробляється екстракт стевії?
Сировина завозиться з Китаю, Бразилії та Японії.
Існує запатентований процес виробництва екстракту стевії, який включає в себе витяг з стевії, використовуючи тільки воду і алкоголь. Потім обробляють екстракт ферментом рослинного походження глюкозил трансферазою, щоб зменшити післясмак, як у солодки. Не використовуються і не допускаються: пестициди, фуміганти, опромінення, інші розчинники, діоксид сірки. В результаті екстракт містить не менше 80% глікозілстевіозідов.
Now Foods, Better Stevia, Купити в Києві, Купити в Україні.